Американський Сенат проголосував проти державного фінансування Planned Parenthood
  • Пон, 07/12/2015 - 22:29

3 грудня цього року, Сенат США проголосував за припинення фінансування Planned Parenthood – організації, яка володіє найбільшим ланцюгом абортивних клінік на території США. Дотеперішні спроби Республіканської партії США протягнути через Сенат це рішення були безуспішними, оскільки для такого рішення потрібно було голоси 60 сенаторів. Такої кількості голосів республіканці в сенаті не мають. Це давало можливість Демократичній партії успішно блокувати цю республіканську ініціативу.

Минулого четверга республіканці скористувалася механізмом внесення поправок до держбюджету США, який передбачає прийняття відповідного рішення усього 51 голосом. За відповідну поправку до держбюджету, яка припиняє державне фінансування Planned Parenthood проголосувало 52 сенатори, «проти» - 47.

Очікується, що цей закон без проблем пройде в нижній палаті Американського Конгресу – в Палаті представників, де республіканці мають більшість. У випадку, якщо закон набуде чинності Planned Parenthood залишиться без 80% свого фінансування.

 

Проте, очікується, що президент Б. Обама накладе вето на цю поправку, а відповідної кількості голосів, для подолання президентського вето в американських республіканців в Конгресі нема.