Американський сенатор: Багато американців сьогодні «бояться віри»
  • Пон, 22/01/2018 - 14:58

Республіканський сенатор Джеймс Ленкфорд з Оклахоми заявив, що багато людей в Америці сьогодні «бояться віри» і що дуже багато американських християни сьогодні відносяться до своєї віри як до хобі, якому приділяєш час на вихідних.

Ленкфорд, раніше керівник служіння для студентів в Баптистській конвенції штату Оклахома, який виступав за релігійну свободу на Капітолійському пагорбі, виступив в якості гостя на радіопрограмі Washington Watch. Це була радіопередача Президента Ради сімейних досліджень Тоні Перкінса з нагоди Національного дня релігійної свободи, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на The Christian Post.

В часі розмови Ленкфорд висловив стурбованість щодо стану релігійної свободи в США.

«Це дійсно вкрай дивний період для нас. Релігійна свобода, свобода віросповідання і свобода вираження своєї віри були невід'ємними правами протягом всієї американської історії. Тепер чомусь люди в нашій країні бояться віри і бояться людей віри», - пояснив 49-річний законодавець.

За його словами, це пов'язано з тим, що секуляристські і атеїстичні групи, такі як Фонд Свободи від релігії, продовжують працювати над тим, щоб витіснити віру і релігію з державних шкіл і громадськості. Багато американців сьогодні стикаються з цим і навіть на юридичному рівні, коли вирішують діяти у відповідності зі своєю вірою на роботі, в школі і в інших місцях за межами свого будинку.

«Існує переконання, що між Церквою і державою має бути розмежування, - сказав Ленкфорд. - Люди намагаються виразити це і говорять, що вірити - це нормально, але вірити потрібно виключно в своїй церкві, самостійно або зі своєю сім'єю. Не несіть свою віру на роботу, і не згадуйте про неї в розмові. І, очевидно, не несіть її в громадськість».

Сенатор зазначив, що батьки-засновники не хотіли такого суворого поділу Церкви і держави.

«Це ніколи не входило в їх наміри, - заявив Ленкфорд. - Ми завжди були нацією, де ви не просто можете вірити, але і жити у відповідності зі своєю вірою, а це виключається, коли люди починають боятися людей віри».

Політик в якості одного з прикладів чоловіка, який жив своєю вірою, говорив про неї і цим самим поліпшив американське суспільство, назвав борця за громадянські права і пастора Мартіна Лютера Кінга.

«Чому б нам не дозволити людям віри брати участь? Є багато прикладів особистостей, таких як Мартін Лютер Кінг мл., які принесли свою віру на суспільну арену і кинули Америці виклик кажучи: "Ненависть не може знищити ненависть: тільки любов здатна на це", - сказав Ленкфорд. - Звідки він це взяв? Він взяв це з Писання і зі своєї особистої віри. І це підірвало і змінило нашу культуру, і ми вдячні за це. Ми повинні дозволити людям віри висловлювати свою віру і не боятися цього».

Ще одна проблема, яку відзначив сенатор, полягає в тому, що багато християн в США живуть вірою тільки недільним ранком.

«Одна з проблем, про які я говорю з людьми в церкві, полягає не в тому, що церква не в змозі жити вірою, а в тому, що люди всередині церкви дійсно не живуть своєю вірою поза церквою, - нарікає він. - Чим більше ми практикуємо чесність і основні принципи нашої віри, чи  вдома, чи на роботі або під час відпочинку, ми показуємо важливість цієї віри».

«Не можна бути однією людиною в церкві, і іншою на роботі. Коли люди бачать, що і в церкві, і на роботі, один і той же чоловік, тоді вони бачать, що віра жива, і це приносить зміни, - продовжив він. - Я часто кажу: "Якщо церква і віра - це те, що ви залишаєте на вихідні, тоді це не віра. Це хоббі. Хоббі - це те, що ви робите на вихідних"».