Американський священик переобладнав машину швидкої допомоги під сповідальню
  • Пон, 11/09/2017 - 17:18

Американський католицький священик, надихнувшись роботою в лікарні, вирішив придбати машину швидкої допомоги й переобладнати її в мобільну сповідальню.

Отець Майкл Шампейн був лікарняним священиком. Коли Папа Франциск оголосив Ювілейний рік милосердя, він сів перед комп'ютером і написав у пошуковику: «Купити уживану машину швидкої допомоги».

Проглянувши багато варіантів і придбавши один із найдешевших, отець Майкл відремонтував машину й почав використовувати її з самого початку оголошеного Понтифіком Року милосердя. Відтоді в мобільному конфесіоналі висповідалися понад чотири тисячі осіб. Після сповіді священик виписує духовні «рецепти» й дарує розарії.

Мобільна сповідальня паркується в різних місцях: поряд зі спортивними залами, станціями метро, лікарнями. Інформація про те, де й коли перебуватиме сповідальня, доступна у Фейсбуці, на акаунті «Fete Dieu du Teche».

Священик зазначає, що не має ілюзій щодо миттєвих змін в людині після сповіді в таких умовах: «Але, можливо, щось зміниться не зараз, а пізніше», – підсумовує він.