Американський священик сконструював макет Ватикану з «Лего»
  • Суб, 03/10/2015 - 14:52

Американський священик Боб Саймон створив макет Ватикану з конструктора «Лего». Артефакт, що складається з 44 000 деталей, представлений у музеї Інституту Франкліна у Філадельфії.

Католицький священик розповів журналістам, що конструювання макета стало для нього справжнісінькою «духовною пригодою». 50-річний о. Саймон зізнався, що протягом свого життя він зберігав упевненість у двох речах: що він завжди хотів бути священиком і що він завжди любив грати в «Лего». За його словами, в молодості він уже збирав модель Ватикану, але набагато менш скромних розмірів. На моделювання Ватиканської базиліки і площі Св. Петра священику знадобилось  44000 деталей. Конструкція важить 220 кг.

Макет доповнюють мініатюрні фігурки паломників, монахинь, священиків, швейцарських гвардійців і самого Папи Франциска, благословляючого народ.

Протягом десяти місяців о. Саймон розмірковував про плани архітекторів, що створили Ватикан. Він, зокрема, згадав, що за задумом великого Берніні, колонада, що оточує  площу св. Петра, символізує руки матері, що обіймає своїх дітей.

Священик також розповів, що монотонність конструкторської праці нагадала йому про молитву вервиці, і, збираючи макет, він молився.