Амман: Конференція католицьких жіночих організацій
  • Пон, 28/10/2013 - 12:09

Виділити дорогоцінні дари жінок у контексті Близького Сходу – це головна мета конференції католицьких жіночих організацій, що відбулася в Аммані, Йорданія. Як повідомляє Радіо Ватикану, зустріч зосередилася на визначенні місця та ролі віруючої жінки у служінні життю, гідності та загальному благові, особливо в культурному контексті регіону. Організаторами зустрічі були Всесвітній Союз Жіночих Католицьких Організацій та Латинський Патріархат Єрусалиму. Почесний патронат здійснювала Королева Йорданії Ранія Аль-Абдулла.

Конференція стала нагодою обмінятися досвідом життя і праці жінок, які представляли 50 країн світу. Виступаючи перед учасницями, Латинський Патріарх Єрусалима Фуад Туаль сказав, що всі свідчення, дані під час зустрічі, "підтверджують і утверджують віру, зміцнюють надію і поглиблюють єдність із Господом".

"Ми вважаємо, що ця зустріч є першим кроком. Наше заангажування має насамперед формаційний характер, –  сказала Марія Джованна Руджері, глава Союзу Жіночих Католицьких Організацій. – Мета наших організацій є підготовка жінок до активної участі у житті Церкви і суспільства. Якщо ми матимемо можливості, ми хочемо внести наш внесок туди, бути присутніми", – наголосила п. Руджері.