Андорра і далі проти абортів
  • Суб, 20/04/2013 - 20:16

Парламент Князівства Андорра повторно  відкинув пропозицію позбавити виконавців абортів карної відповідальності. Таке подання друге винесла соціал-демократична партія меншості, яка має у Генеральній Раді всього шість місць. У 2005 році таку пропозицію відкинула ліберальна партія, яка становила більшість, а цього року  - Коаліція демократів для Андорри, до якої також входять і ліберали. Всього в місцевому парламенті 28 місць, а більшість становлять 20 демократів.

Карний Кодекс Андорри трактує медичний персонал, який виконує аборти, строгіше, ніж жінок - «пацієнток». За виконаний аборт лікарю грозить тюремне ув’язнення і позбавлення права на професійну діяльність.

Наразі прихильники зміни законодавства зібрали всього тисячу підписів, що навіть на 85-ти тисячну країну досить мало. Вони покликаються на те, що жінки з Андорри виїжджають на аборти до Франції чи Іспанії, хоча за останній час їх кількість зменшилась.

Андорра є католицькою країною, «главою держави» є два співкнязі - єпископ Уржельський та президент Франції. На це також покликались парламентаристи, бо «Католицька Церква не могла би позволити, щоб єпископ стояв на чолі держави, яка декриміналізує аборти».

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va