Андрій Юраш: українсько-польська співпраця у приготуванні візиту Папи буде дуже важлива
  • Пон, 15/08/2022 - 18:08

Посол України у Ватикані у розмові з РАР повідомив, що на сьогодні не може подати приблизного або більш конкретного терміну можливого візиту глави Ватикану в Україну. Він підкреслив, що найлегша дорога до Києва веде через Польщу. 

На питання, наскільки ймовірна подорож до України перед КазахстаномАндрій Юраш відповів: «Мені трохи важко відповісти на це запитання. Країна буде щаслива привітати Папу Франциска. Ми розуміємо важливі вступні умови, які вимагає організація такого візиту, але до цієї пори не маємо жодного підтвердження». 

«Дійсно, маю надію, що Святіший Отець думає про таку можливість, але я боявся би назвати приблизний або конкретний термін його візиту», – визнав дипломат. «Дуже важливо у питаннях організації цього візиту є те, що ми повторюємо та підтверджуємо, що найлегша дорога, якою Папа Франциск може дістатись до Києва, лежить через Польщу. У цьому контексті співпраця з польською владою та Церквою буде дуже важлива, бо найближчі аеропорти та безпосередня залізнична лінія веде через Польщу.  

На питання, чи вже розпочалась співпраця української та польської сторони, відповів: «Обмінюємось певною інформацією, обговорюємо головні питання та готові розпочати командну роботу щохвилини, коли це буде лише можливо. Наш рівень співпраці дуже високий».