«Ангел Господній» в неділю канонізації: вдячність, тривога, солідарність
  • Нед, 13/10/2019 - 15:01

Вдячність учасникам богослужіння, занепокоєність черговим витком бойових дій у Сирії та солідарність з народом Еквадору були в центрі уваги слова Святішого Отця, виголошеного перед проказуванням молитви «Ангел Господній».

Свята Меса, яку Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Ватикані з нагоди проголошення нових святих, завершилася проказуванням молитви «Ангел Господній», перед яким Святіший Отець звернувся до присутніх кількома словами. Він подякував всім кардиналам, єпископам, священикам, богопосвяченим особам, які прибули з різних частин світу, щоб взяти участь в цій урочистості, особливо тих, які належать до чернечих інститутів нових святих, і всім мирянам.

«Вітаю офіційні делегації з різних країн, зокрема, Пана Президента Італійської Республіки та Його Високість Принца Уельського. У дійсності, ці святі своїм євангельським свідченням причинилися до духовного й суспільного зростання у відповідних країнах. Особливу думку скеровую до делегатів від Англіканської Співдружності, щиро дякуючи за їхню присутність», – сказав Папа, згадавши також всіх тих, які слідкували за Святою Месою через засоби комунікації. «Окреме вітання, – додав він, – скеровую до вірних в Польщі, які сьогодні відзначають День Папи: дякую їм за їхні молитви і постійну прихильність».

Заклик до миру в Сирії…

Далі Глава Католицької Церкви скерував свою думку до Близького Сходу, зокрема, до «дорогої й розтерзаної Сирії», звідки знову надходять трагічні повідомлення про долю населення північного сходу країни, «змушеного залишати свої домівки задля військових дій», між яким є «багато християнських родин». «До всіх залучених сторін і до міжнародної спільноти знову звертаюся із закликом докладати щирі, чесні й прозорі зусилля на дорозі діалогу, щоб знаходити дієві вирішення», – сказав Папа.

…й до порозуміння в Еквадорі

«Разом з усіма членами Синоду Єпископів, присвяченого амазонському регіонові, особливо, з тими, що походять з Еквадору, із занепокоєнням слідкую за тим, що діється в цій країні протягом останніх тижнів. Ввіряю її спільній молитві та заступництву нових святих, та єднаюся з болем за загиблими, пораненими і пропалих безвісті. Заохочую шукати суспільний мир, звертаючи особливу увагу на найуразливіші верстви населення, на убогих і права людини», – мовив Святіший Отець, запросивши проказати молитву до Пречистої Діви Марії, «взірця євангельської досконалості».