"Ангел Господній" з Папою 15 червня
  • Нед, 15/06/2014 - 15:22

Слова Папи звернені до паломників на площі св. Петра в урочистість Пресвятої Трійці.

"Сьогодні ми святкуємо урочистість Святої Трійці, яка показує на наше споглядання і адорацію Божественного життя Отця, Сина і Святого Духа, життя у єдності і досконалій любові, джерело і призначення всього всесвіту і всього створіння. У Святій Трійці ми також розпізнаємо модель Церкви, в якій ми покликані любити один одного, як Ісус полюбив нас. Любов це конкретний знак, який має показувати віру в Бога Отця, Сина і Духа. Це знак християнської любові, як Ісус сказав: «По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою» (Йн 13:35).

Ми всі покликані свідчити і проголошувати звістку, що "Бог є любов", що Бог не є далеко, не є нечутливим до наших людських справ. Він близький до нас, він завжди знаходиться по нашій стороні, йде з нами, розділяє наші радощі й прикрощі, наші надії і наші втоми. Він любить нас від того моменту як прийняв людське тіло, прийшов у світ не судити, а спасти світ через Ісуса (пор. Йн 3:16-17).

Святий Дух, дар Воскреслого Ісуса, розпочинає в нас Божественне життя і, таким чином, спонукає нас увійти в Динамізм Святої Трійці, яка є динамізмом любові, спілкування, взаємного служіння, взаємністю. Людина, яка любить інших в радості є відображенням Трійці.

Сім'я, в якій ми любимо і ми допомагаємо один одному, є відображенням Трійці. Парафія, в якій піклуються про добро ближніх, в якій хочеться ділитися духовними та матеріальними благами є відображенням Трійці.

Справжня любов не має меж, а лише знає, як зустрітися один з одним, поважає свободу. Євхаристія є як "палаючий кущ", в якому Він живе покірно і де є спілкування Святої Трійці; з цієї причини Церква розмістила урочистість Пресвятих Тіла і Крові після свята Трійці.

У наступний четвер, відповідно до римської традиції, ми святкуватимемо Євхаристію в базиліці св. Йоана на Латерані, а далі відбудетьсяя процесія зі Святими Дарами. Запрошую римлян і паломників до участі в ній, щоб виразити наше бажання бути народом "з′єднаним  в єдності Отця, і Сина, і Святого Духа" (св. Кипріян). Діва Марія, ідеальна істота Трійці, допомогає нам вчинити все наше життя: як і маленькі жести, так і найбільш важливі рішення, гімном хвали Богу, Який є Любов".