«Ангел Господній» з Папою Франциском 4.08.2013р. (повний текст)
  • Нед, 04/08/2013 - 17:19

«Справжнє багатство – це любов Ісуса, якою ділишся з братами», – зазначив Папа Франциск перед традиційною недільною молитвою «Ангел Господній» на площі св. Петра 4 серпня. Понтифік звернувся з короткими роздумами до віруючих, які зібралися, незважаючи на спекотну погоду, щоб спільно помолитися зі Святішим Отцем. Папа поділився деякими думками про Всесвітні Дні Молоді, які тиждень тому закінчилися в Ріо-де-Жанейро, а також закликав віруючих будувати своє щастя на любові, не тимчасових речах, які закінчуються і псуються.

 

«Дорогі брати і сестри, – привітав присутніх Франциск, – минулої неділі я перебував у Ріо-де-Жанейро. Відбувалася св. Літургія на завершення Всесвітніх Днів Молоді. Я думаю, що ми повинні разом подякувати Господу за великий дар, яким стала ця подія для Бразилії, Латинської Америки і всього світу. Це був новий етап паломництва молоді через континенти з хрестом Христа. Ми не повинні забувати, що Всесвітні Дні Молоді це не “феєрверки”, моменти ентузіазму заради самих себе; це етапи довгого шляху, який почався в 1985 р. з ініціативи Папи Івана Павла II. Він довірив молоді хрест і сказав: Ідіть, і я піду з вами! І так було, і це паломництво молоді продовжилось з Папою Бенедиктом і, дякуючи Богу, також і я зміг пережити цю прекрасну подію в Бразилії. Пам’ятаймо завжди: молодь йде не за Папою, а за Ісусом Христом, несучи Його хрест! А Папа її направляє і супроводжує на цьому шляху віри і надії. Тому дякую всіх юнакам і дівчатам, які брали участь, навіть ціною жертви. Дякую Господу також за інші зустрічі, які я мав з пастирями і народом цієї великої країни – Бразилії. Дякую також владі та волонтерам. Нехай Господь винагородить всіх, хто працював заради цього великого свята віри!

Я хотів би попросити вас помолитися зі мною в такому намірі: щоб молодь, що брала участь у Всесвітніх Днях Молоді, могла перемінити цей досвід в щоденний шлях, в щоденну поведінку, у важливі життєві вибори, відповідаючи на особисте покликання Ісуса. Сьогодні у літургії звучать провокаційні слова Проповідника: «Марнота марнот, геть усе марнота». Молодь особливо чутлива до порожнечі значень і цінностей, які її оточують. На жаль, вона платить за наслідки цього. Проте зустріч з живим Ісусом, Його великою родиною, Церквою, наповнює серце радістю, тому що наповнює їх справжнім життям, глибоким добром, яке не проминає і не псується: ми бачили це в обличчях юнаків і дівчат Ріо. Цей досвід повинен стати відповіддю на виклик щоденній суєті, на отруту порожнечі, яка входить в наші суспільства, засновані на прибутку і володінні, що зваблює молодь споживацтвом. Євангеліє цієї неділі показує нам саме абсурдність побудови власного щастя на володінні.

Багатий говорить сам собі: «Душе моя! Маєш добра багато в запасі на багато років! Спочивай собі, їж, пий і веселися! А Бог сказав до нього: Безумний! Цієї ж ночі душу твою заберуть у тебе, а те, що ти зібрав, кому воно буде?» (Лк. 12,19-20). Справжнє багатство – це любов Ісуса, якою ділишся з братами. Той, хто відчуває це, не боїться смерті і отримує мир для серця. Довіримо цю інтенцію заступництву Діви Марії “.

 

Після молитви:

Дорогі брати і сестри,

Вітаю усіх вас і дякую вам за присутність, незважаючи на спеку.

Радий особливо вітати кілька груп молоді: кармелітську молодь з Хорватії; молодь із Сандону і Фоссо, з єпархії Верони; із Моццаніки, з єпархії Кремони; з Монкальєрі, які частину шляху пройшли пішки; а також з Бергамо, що приїхали на велосипедах. Дякую усім вам!

Сьогодні на площі так багато молоді! Схоже на Ріо-де-Жанейро…

Особливо вітаю усіх пастирів і священиків світу, оскільки сьогодні ми літургійно споминаємо їх покровителя святого Івана Марію Віаннея. Дорогі брати, будьмо об’єднані в молитві і пастирській любові.

Завтра ми, римляни, будемо вшановувати нашої Матері, «Salus populi Romani» (Заступниці римського народу). Просімо, щоб вона захищала нас. Усі разом привітаймо нашу Матір «Богородице Діво». Разом: «Богородице Діво…». Вітаємо нашу Матір, разом, вітаємо нашу Матір /аплодує разом з народом/.

Також з радістю згадую про літургійне свято Преображення, яке відзначатимемо післязавтра, із глибокою вдячністю за блаженного Папу Павла VI, котрий відійшов з цього світу увечері 6 серпня 35 років тому.

Дорогі друзі, бажаю вам гарної неділі і гарного серпня… і смачного обіду! Arrivederci!

Джерело: http://popefrancis.org.ua