"Ангел Господній" з Папою у Пальмову неділю
  • Нед, 05/04/2020 - 16:03

Вітання для молоді, заклик з нагоди Всесвітнього дня спорту для блага миру й розвитку та побажання на Страсний Тиждень знайшли місце в слові Папи, сказаному перед молитвою «Ангел Господній».

Євхаристійне богослужіння, яке Папа Франциск очолив у базиліці Святого Петра у Ватикані 5 квітня 2020 р. з нагоди Пальмової Неділі, завершилося проказуванням молитви «Ангел Господній» та Апостольським благословенням. А перед тим Святіший Отець звернувся до вірних з кількома словами.

Молодь: свідчити надію та солідарність

«Дорогі брати й сестри, перед тим, як завершити це богослужіння, хочу привітати всіх тих, які брали в ньому участь через засоби суспільної комунікації, – сказав Папа. – Зокрема, моя думка лише до молоді всього світу, яка в нечуваний спосіб на дієцезальному рівні переживає сьогоднішній Всесвітній день молоді. На сьогодні була запланована передача хреста молоддю Панами молоді Лісабону. Цей промовистий жест перенесено на неділю Христа Царя, на 22 листопада цього року. В очікуванні на цю подію, закликаю вас, юнаки й дівчата, розвивати та свідчити надію, великодушність та солідарність, яких ми потребуємо в цей важкий час».

Спорт як сприяння мирові та розвиткові

Окрему згадку Глава Католицької Церкви присвятив Всевітньому дневі спорту на благо миру та розвитку, що з ініціативи ООН відзначається 6 квітня. «Протягом цього періоду чимало змагань скасовані, але виходять на як найкращі плоди спорту: витривалість, командний дух, братерство, викладатися на сто відсотків… Отож, розвиваймо спорт на благо миру та розвитку», – закликав він.

Побажання на Страсний Тиждень

Далі Святіший Отець зауважив, що входимо у Великий Тиждень, під час якого спогадуємо страсті, смерть і воскресіння Ісуса. «Тих людей та сім’ї, що не матимуть змоги брати участь в літургійних відправах, заохочується збиратися на молитву вдома, отримуючи допомогу також і від технологічних засобів», – сказав він, закликавши: «Духовно пригортаймося до хворих, до їхніх родичів, до тих, які із великим самозреченням піклуються про них; молімося за померлих, у світлі пасхальної віри. Кожен має місце в нашому серці, в нашій пам’яті, в нашій молитві. Навчімося від Пресвятої Марії внутрішньої тиші, зору серця та люблячої віри, щоби іти за Ісусом хресною дорогою, що веде до слави Воскресіння. Вона прямує разом з нами та підтримує нашу надію».