"Ангел Господній" з Папою у Ріо 28 липня (повний текст)
  • Пон, 29/07/2013 - 11:39

Дорогі брати і сестри!

Наприкінці цієї Меси, під час якої ми вознесли до Бога нашу пісню прославлення й подяки за кожну благодать, отриману протягом цього Всесвітнього дня молоді, я хочу ще раз подякувати архієпископу Орані Темпесті та кардиналові Рилку за їхні теплі слова.

Також я дякую вам, дорогі юні друзі, за всю ту радість, яку ви принесли мені цими днями. Я ношу кожного з вас у своєму серці! Давайте тепер спрямуємо наші погляди на нашу небесну Матір, Діву Марію. Протягом цих днів Ісус наполегливо й неодноразово запрошував вас стати Його учнями-місіонерами; ви вслухалися в голос Доброго Пастиря, який кликав вас на ім’я, і ви впізнали голос Того, Хто вас кликав (пор. Йн 10, 4). Чи вдалося вам у цьому голосі, який відлунює у ваших серцях, відчути ніжність Божої любові? Чи побачили ви, як це прекрасно – слідувати за Христом разом із іншими, разом із Церквою? Чи здобули ви глибше розуміння того, що Євангеліє дає відповідь на наше прагнення повнішого життя? (Йн 10, 10)

Непорочна Діва Марія заступається за нас на небесах, як добра мати наглядає за своїми дітьми. Нехай Марія навчить нас на прикладі свого життя, що означає бути учнем-місіонером. Щоразу, коли ми молимося «Ангел Господній», то згадуємо подію, яка назавжди змінила хід людської історії. Коли архангел Гавриїл благовістив Марії, що Вона стане Матір’ю Спасителя Ісуса, то Вона, навіть вповні не розуміючи значення цього покликання, довірилася Богові й відповіла: «Ось я Господня слугиня: нехай зі мною станеться по твоєму слову» (Лк 1, 38). Однак що Вона зробила відразу ж після цього? Отримавши благодать стати Матір’ю Воплоченого Слова, Марія не залишила цього дару для себе; Вона вирушила в дорогу, Вона покинула свій дім та поспішила на допомогу своїй родичці Єлизаветі, яка потребувала підтримки (пор. Лк 1, 38-39). Марія здійснила вчинок любові, милосердя, практичного служіння, принісши туди Ісуса, який перебував у Її лоні. І Вона поспішила це зробити!

Ось, мої дорогі друзі, взірець для нас. Марія, яка отримала від Бога найцінніший дар, негайно відповідає на це тим, що вирушає в дорогу, аби служити й нести Ісуса іншим. Просімо Матір Божу допомагати нам нести Христову радість у наші сім’ї, нашим колегам, друзям та абсолютно всім. Ніколи не бійтеся щедро ділитися Христом. Справа того варта! Ідіть, вирушайте в дорогу зі сміливістю й великодушністю, щоби кожен чоловік і кожна жінка могли зустрітися з Господом.

Дорогі юні друзі, наша наступна зустріч на Всесвітньому дні молоді має відбутися 2016 року в Кракові, у Польщі. За материнським заступництвом Діви Марії, просімо Святого Духа освітити наш шлях, який виведе нас на цей новий етап нашого радісного святкування Христових віри й любові.

А тепер молімося разом…

Переклала Наталія Лисак

Джерело: www.catholic-media.org