Англікани викинули гріх і сатану з обряду Хрещення
  • Суб, 11/01/2014 - 00:45

Англіканська Церква затвердила альтернативний текст обряду Хрещення, в якому не згадується ні про гріх, ні про сатану, ні про покаяння. Дана версія не замінить стару, але нею користуватиметься близько тисячі парафій.

Батьки і хресні не муситимуть відрікатись сатани і гріха, а також не декларуватимуть свого підпорядкування Христові, бо воно має погані асоціації, особливо у жінок. Нова формула передбачає лише зречення від зла у всіх його формах та від фальшивих обітниць. Автори ідеї такої реформи вважають, що нова формула буде більш зрозумілою і відповідатиме духу часу.

Однак, серед англікан не бракує критиків нового обряду. На думку єпископа Майкла Назіра-Алі, таким чином Церква баналізує своє вчення через намагання догодити всім і нікого не зранити. Так Хрещення стає простим привітанням у спільноті Церкви і більше не має закорінення в Божих обітницях.

Газета Daily Mail навела слова одного з членів Генерального Синоду, який зазначив, що зміна обряду є наслідком того факту, що більшість англікан вже не вірить у пекло, гріх чи покаяння, і думає, що для того, щоб потрапити на небо, достатньо скласти руки і усміхатись. Однак, Ісус навчав іншого, додає єпископ.     

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va