Англія: християнську організацію хочуть змусити бути посередником в усиновленні для геїв
  • Птн, 17/07/2020 - 16:15

Євангельська організація усиновлення з північно-східної Англії змушена рішенням суду розглядати гомосексуальні пари як потенційних кандидатів в опікуни або прийомних батьків. Не погоджуючись з постановою суду нижчої інстанції, організація «Cornerstone» вирішила боротися за зміну рішення у Верховному суді.

«Cornerstone», тобто «наріжний камінь» – це назва організації, яка займається усиновленням і працює в Сандерленді вже понад 20 років. Її специфіка полягає в пошуку «родин назавжди» для дітей, які кваліфікуються як так звані складні випадки. Дані говорять самі за себе: аж 80% прийомних батьків, вибраних «Cornerstone», усиновляють довірених їм дітей.

Лише християнські подружні пари можуть стати батьками. І саме цей елемент поставило під сумнів урядове відомство, яке контролює опікунські установи в Англії та Уельсі (Офстед), і яке визнало ці вимоги дискримінаційними щодо геїв та лесбійок. Правління організації оскаржило наданий їй статус осередку, що «потребує вдосконалення».

Суд підтримав позицію чиновників та наказав дозволити гомосексуальним парам реєструватися в базі даних кандидатів прийомних батьків. Було визнано, що «Cornerstone» може вербувати лише євангелистів, але що християнський етос організації не суперечить необхідності приймати гомосексуальну поведінку майбутніх батьків.

Частину рішення про «сексуальну поведінку» організація оскаржила у Верховному суді.

«Наше право підтримувати християнські сім’ї у досягненні найкращих результатів у догляді за вразливими дітьми та молоддю було підтримано. Засмучує брак прийняття нашого переконання про ключову роль біблійного християнського шлюбу. Молячись, ми приймемо рішення про те, як продовжувати наше покликання і далі працювати над створенням сімей назавжди», – інформує правління організації.