Англія й Уельс довірилися Богородиці
  • Срд, 01/04/2020 - 17:20

Мешканці Англії й Уельсу поручили країну і самих себе Марії. Вони просили про навернення та реєвангелізацію своєї землі, а також про опіку під час пандемії коронавірусу. Духовне приготування до цієї події тривало два роки.

Священники у храмах молилися під проводом Архиєпископа Вестмінстера, який звершив акт присвячення у катедрі. А вірні, кожен особисто, довірилися Марії у тихій молитві. “Ця подія може мати величезний вплив на країну”, – вважає кардинал Вінсент Ніколс. – “Ми повертаємося до нашого католицького коріння”.

“Це відновлення нашої давньої католицької спадщини. Річард ІІ у 1381 р. посвятив Англію Богородиці у період політичної кризи. У той час країна намагалася підвестись на ноги після епідемії чуми. Король вирішив віддати Англію, як придане для Марії. Це слово звучить старомодно, але воно означає, що ми робимо себе даром для Богородиці, а це завжди було частиною нашої традиції…”– сказав кардинал Ніколс. “Ми також звертаємося до Марії з проханням про захист. Кожен із нас хотів особисто бути присутнім у катедрі, проте, на жаль, з огляду на епідемію це виявилося неможливим. Сподіваюся, що те, що кожен посвятив себе Богородиці у своєму домі, лише підкреслює особистий вимір цього акту. Я вважаю, що для тисяч людей це був момент повернення до Марії”.