Антихристиянський диктатор Ортега в Нікарагуа наказав закрити католицьке телебачення
  • Пон, 23/05/2022 - 16:07

Тривають репресії режиму президента Нікарагуи Даніеля Ортеги щодо Католицької Церкви. Шляхом бюрократичних та адміністративних методів, на основі фальшивих і сумнівних підстав він наказав закрити телеканал «Canal 51», що підпорядковується місцевому єпископату.

Це чергова репресія, які впродовж кількох років проводить щодо Церкви в Нікарагуа чинний глава держави. Він хоче залякати католиків і відібрати у них голоси в публічних дебатах. Стало відомо навіть про плани вбити невигідних єпископів – Хуана Мати Ґевари і Сільвіо Баеза. Останнього з них – на прохання Папи – випустили з країни і зараз він перебуває в Маямі. Ще одним єрархом, життя якого під загрозою, є єпископ Роландо Альварез, котрий впродовж останніх днів взяв участь у протестах проти антихристиянських репресій Ортеги.

В березні минулого року влада Нікарагуи вислала апостольського нунція. Схожих дій не було з часів правління Мао Дзедуна в КНР.

За словами 72-річного Ортеги, котрий є президентом Нікарагуи від 2007 року, «католики є реакціонерами і змовниками, а єпископи отримують вказівки з Білого Дому». Ці гучні заяви часто звучать з його уст і мають на меті прикрити злочини корумпованої, брутальної і некомпетентної диктатури, яка тримається виключно на тому, що володіє гігантським апаратом репресій.

Папа і ватиканська дипломатія, керуючись фразою «діалог є завжди кращим, ніж розірвання відносин», впродовж довгого часу применшували те, що відбувалось в Нікарагуа від часу кризи 2016 р., коли під час різних хвиль репресій там загинуло понад 400 осіб, а тисячі закинуто до в’язниць чи під домашній арешт.

На численні жести доброї волі з боку Папи чи ватиканської дипломатії Ортега і його режим відповідали кампанією пропаганди, скерованої проти самого Папи Франциска і Апостольської Столиці.