Антоніо Гонсалес, св.
  • Пон, 23/09/2013 - 23:36

Антоніо Гонсалес (пом. 24 вересня 1637 р. у Нагасакі, Японія) – мученик і святий Католицької Церкви.

Народився у Леоні, Іспанія, вступив до чину домініканців у віці 16 років. Його улюбленим святий був домініканець св. Петро Верона, тому його релігійний ентузіазм виріс до живого прагнення мучеництва.

Коли до їхнього монастиря надійшло запрошення із проханням щодо добровольців стати місіонерами для Далекого Сходу, о.Гонсалес був серед тих, хто зголосився один з перших. Ціллю його призначення була Японія, але він повинен був підготуватися до цієї місії на Філіппінах. Він прибув до Маніли у травні 1632 р. Став професором і виконуючим обов'язки ректора Університету Санто-Томас. У 1636 році він, нарешті, зміг здійснити свою мрію поїхати в Японію. Через рік він був заарештований, бо з гордістю носив монаший одяг, аби показати, що він прибув до Японії заради Євангелія. Після жахливих тортур його знайшли мертвим у його камері на світанку 24 вересня 1637 р.

Антоніо Гонсалес був канонізований Папою Іваном Павлом II у жовтні 1987 року разом із мучениками, що були з ним, у тому числі св. Лоренсо Руїсом із Маніли.

Святий Антоніо Гонсалес є одним із дев'яти Томазійських мучеників.

Джерело: catholicencyclopedia.in.ua