Апеляцію кардинала Пелла розглянуть на початку червня
  • Чтв, 07/03/2019 - 16:06

Австралійський суд оголосив, що розгляд апеляції кардинала Пелла розпочнеться на початку червня. До того часу він перебуватиме в камері одиночного ув’язнення.

Як інформує CNA, апеляція кардинала Пелла базуватиметься на трьох пунктах: 1. Суддя прийняв рішення на основі свідчення однієї особи, 2. Невпорядкованість, що не дала змоги Пеллу заявити про свою невинність перед суддею, і 3. Захисту не дозволили представити візуальні докази, що підтримують його заяву про невинність.

На даний час кардинал Пелл перебуває у в’язниці Мельбурна, очікуючи на вирок, що буде зачитаний 13 березня. З огляду на високе становище кардинала в Церкві та державі, його помістили в одиночну камеру. За рішенням церковної влади, кардинал наразі не може вести публічного служіння, однак має право відправляти Літургію приватно. Проте, відповідно до правил в’язниці, ув’язнені не можуть зберігати в своїх камерах алкоголь, в т.ч. вино, тому відправа Літургії для кардинала є неможливою.

Кілька днів тому єпископи Австралії звернулись з листом до своїх вірних, просячи не робити поспішних висновків щодо кардинала Пелла та не осуджувати його, не дочекавшись остаточного рішення суду.

Більше про справу кардинала Пелла читайте за посиланням: НЕСПРАВЕДЛИВИЙ ЗАСУД ПРОТИ КАРДИНАЛА ПЕЛЛА