Апоспольский Престіл і Сербія співпрацюватимуть у галузі вищої освіти
  • Нед, 29/06/2014 - 01:30

Угоду про співробітництво в галузі вищої освіти уклали 27 червня 2014 в Белграді Апостольський Престіл і Сербія. Документ був підписаний секретарем з відносин Апостольського Престолу з державами архиєпископом Домініком Мамберті і першим заступником прем'єр-міністра і міністром закордонних справ Сербії Івіца Дачич.

Угода передбачає, що обидві сторони зобов"язуються розвивати співробітництво в галузі вищої освіти та сприяти прямим контактам між установами такого роду. Крім того, вони будуть прагнути до гармонізації питань, пов'язаних із взаємним визнанням дипломів та документів, що підтверджують вищу освіту. В угоді також визнається право Католицької Церкви в Сербії створювати власні вищі навчальні заклади як для викладання церковних дисциплін, так і інших наук.

У церемонії підписання взяли участь високопоставлені представники Католицької Церкви та політичного світу Сербії.

Під час свого перебування в Белграді архиєпископ Мамберті зустрівся з сербськими політиками, з якими розмовляв про двосторонні відносини, підтримку з боку Апостольського Престолу зусиль Сербії щодо інтеграції в структури Європейського Союзу та питання Косово.