Апостольська Пенітенціарія проводить форум про милосердя
  • Птн, 01/04/2016 - 12:56

Апостольська Пенітенціарія проводить конференцію, присвячену буллі Папи Франциска "Misericordiae Vultus", якою був оголошений Рік Милосердя. Дводенний форум розпочався у Римі 31 березня 2016 р. В першу чергу він адресований священикам, монахам і монахиням, учням теологічних факультетів, душпастирським співробітникам і мирянам, які беруть активну участь в парафіяльному житті, сказав Ватиканському радіо о. Кшиштоф Нікель, регент Пенітенціарії.

Під час конференції підкреслювалося, що милосердя "це річка, яка з давніх-давен і безперервно орошає все поле Церкви, а через нього, весь світ". Головне послання булли в тому, що милосердя - це серце Євангелія. Саме тому Церква повинна нести її людям, нагадав священик.

У програмі форуму передбачено виступи викладачів папських університетів, журналістів, віруючих. Відкрив форум кардинал Мауро П'яченца, глава Апостольської Пенітенціарії.

О. Нікель зауважив, що милосердя - це центральна тема понтифікату Папи Франциска, який не втомлюється повторювати світу, що Бог - це Отець, багатий милосердям, щасливий тим, що прощає кожне своє дитя, яке звертається до Нього з серцем повним жалю і смиренності. «Божа милість - це фундамент всієї пастирської діяльності Папи Франциска, яка виражається конкретним чином в його незліченних жестах і батьківській любові до останніх, бідних, які страждають і маргіналізованих, що живуть на екзистенціальних периферіях світу", - сказав представник Пенітенціарії.