Апостольська Столиця для сирійських дітей в Лівані
  • Срд, 27/11/2013 - 17:06

У середу, 27 листопада 2013 р., у Ватиканському прес-центрі відбулося представлення ініціативи Папської Ради Cor Unum (Єдиним серцем) у співпраці з Ватиканською педіатричною лікарнею «Дитятка Ісуса» та Ліванською «Карітас» для надання медичної допомоги сирійським дітям-біженцям, які перебувають в Лівані. Під час першого етапу здійснення починання, що розпочнеться у грудні та триватиме три місяці, допомогу зможуть отримати коло чотирьох тисяч дітей.

Згідно з даними ООН, у Лівані перебуває приблизно 800 тисяч біженців з Сирії, а ліванська влада говорить про 1 200 000 осіб, хоча щоденні законні і незаконні мігрантські потоки не припиняються. Серед біженців понад 50 % становлять діти та підлітки. Через різні харитативні організації Католицька Церква вже виділила понад 78 мільйонів американських доларів для подолання наслідків сирійської кризи.

Кардинал Роберт Сарах, Президент Папської Ради Cor Unum, який цими днями вирушить у подорож до Лівану, під час презентації проекту пояснив: «Наближається Святе Різдво, період, в якому, на жаль, споживацтво часто переважає вістку про народження Ісуса. Ми вважаємо, що найкращим подарунком, який можемо зробити, щоб допомогти дітям, які страждають через війну у Сирії, буде повернути їм усмішку та допомагати їм зростати не лише у фізичному вимірі, але також у духовному та загальнолюдському вимірах».

Представниця лікарні «Дитятка Ісуса» Май Ель-Гашем, яка походить з Лівану та є координатором проекту, розповіла, що умови, в яких проживають біженці, сприятливі для поширення інфекцій та епідемій. Тож основні напрямки проекту – це вакцинація та надання базової медичної допомоги дітям, а також – підтримка місцевого медичного персоналу.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va