Апостольська столиця надала центру «Симеон Лукач» право повного відпусту
  • Пон, 20/06/2022 - 13:43

Щороку в третю неділю червня вже впродовж чотирьох років відбувається архиєпархіальна проща вірних до паломницького центру «Симеон Лукач», що знаходиться в селі Старуня на Івано-Франківщині. Цьогоріч паломництво стало особливим, оскільки Апостольська столиця надала даному місцю право повного відпусту.

Після святочного архиєрейського богослужіння, яке стало кульмінацією прощі, ректор Івано-Франківської духовної семінарії о. Тарас Путько урочисто проголосив Декрет про призначення паломницького центру «Симеон Лукач» відпустовим місцем.

Своєю чергою, митрополит Володимир привітав усіх вірних з визначним днем: «Сьогодні відбулася свята подія – проголошення паломницького центру "Симеона Лукача" відпустовим місцем – про яку будуть писати в книгах, адже вона ввійде в нашу з вами історію».

Апостольська Пенітенціарія для зростання побожності та спасіння душ на прохання архиєпископа і митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина охоче надала всім і кожному з вірних християн можливість отримати повний відпуст, який можна також жертвувати за душі в чистилищі.

Умовами для його отримання є щире каяття, приймання Святих Таїнств Сповіді та Євхаристії та здійснення паломництва до центру блаженного Симеона Лукача з участю в урочистих богослужіннях.

Повний відпуст можна буде отримати під час різних молитовних заходів, а саме: 29 числа кожного місяця, щосереди та щоп’ятниці, коли служиться Хресна дорога (за винятком передріздвяного посту, часу Різдва та Пасхи), третя неділя червня, 27 червня у спомин блаженних Української Церкви, 7 липня у свято святого Івана Хрестителя і день народження блаженного Симеона, 12 липня у свято верховних апостолів Петра і Павла, 22 серпня у день смерті блаженного Симеона та 13 грудня у день створення Івано-Франківської митрополії.

Тепер усі охочі можуть відвідати паломницький центр та, беручи участь у різних моліннях та богослужіннях, отримати повний відпуст.