Апостольська Столиця підтримує принципи донорства крові ВООЗ
  • Пон, 30/01/2017 - 15:06

Архиєпископ Іван Юрковіч закликав Всесвітню організацію охорони здоров’я «захищати від експлуатації вразливих осіб», коли йдеться про донорство крові і медичні продукти людського походження.

Архиєпископ, Постійний спостерігач Апостольської Столиці при ООН в Женеві, виступив на 140-ій зустрічі Виконавчої Ради ВООЗ на тему «Принципи глобального консенсусу щодо донорства і управління кров’ю, її компонентів та медичних продуктів людського походження».

Представник Ватикану зазначив, що принципи, запропоновані ВООЗ щодо донорства крові і медичних продуктів людського походження «справедливо ставлять турботу про гідність донорів у центр турботи у всіх моментах, пов’язаних з цими процедурами», повідомляє Радіо Ватикан.

Цитуючи слова Папи Франциска до Генеральної Асамблеї ООН в 2015 році, він закликав ВООЗ робити «практичні і постійні, конкретні кроки та негайні заходи для того, щоб якомога швидше покласти край явищу соціального і економічного виключення з їх згубними наслідками, включаючи торгівлю людьми та людськими органами чи тканинами».