Апостольська Столиця підтримує роззброєння
  • Суб, 26/10/2013 - 06:58

 «Бажання усього світу, щоб конструктивно домагатися ліквідації ядерної зброї, ніколи раніше не було таким певним. Незважаючи на це, однак, дуже невелика група країн є на цій дорозі, намагаючись знайти комплексне рішення проблеми». Таку думку Архиєпископ Френсіс Чуллікатт висловив на форумі І Головного комітету 68-мої сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Виступаючи в Нью-Йорку, постійний представник Святого Престолу в Організації Об'єднаних Націй нагадав про історичне значення одноголосної резолюції Ради Безпеки з ліквідації хімічної зброї в Сирії. Однак ліквідація однієї зброї не означає згоди на використання іншої. Бо вкрай важливим є припинення будь-якого насильства.

Архиєпископ зазначив, що було б ілюзією думати, що мир і безпека для деяких означатиме миру і безпеку для всіх. У такі часи, як наші, коли ми бачимо глибокі соціальні та геополітичні зміни, збереження національної безпеки глибоко стосується міжнародної безпеки.

«Миру, безпеки і стабільності не можна досягнути тільки військовим шляхом або збільшенням військових витрат. Це насправді багатовимірні цілі і не тільки аспекти, пов'язані з політичною та військовою сферою, а й ті, які стосуються прав людини, правоохоронних органів, економічних і соціальних умов і навколишнього середовища. Це ті справи, в яких головною метою є сприяти істині та інтегральному розвитку людини, а  мудрість, розум, і влада закону мусять переважати над насильством, агресією і аргументами сили», – сказав Архиєпископ Чуллікатт в ООН.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va