Апостольська Столиця споруджує в Назареті Міжнародний Центр Сім’ї
  • Втр, 16/04/2013 - 19:35
Апостольська Столиця споруджує в Назареті Міжнародний Центр Сім’ї

У вівторок, 16 квітня 2013 р., у Ватиканському прес-центрі відбулася прес-конференція за участю архиєпископа Вінченцо Пальї, Президента Папської Ради в справах сім’ї, та доктора Сальваторе Мартінеса, Президента Руху «Оновлення у Святому Дусі», які представили Ватиканську Фундацію «Міжнародний Центр Сім’ї в Назареті».

Архиєпископ Палья пригадав, що створення такого центру було мрією блаженного Івана Павла ІІ, який висловився про це 1997 року під час Всесвітньої зустрічі сімей у Ріо-де-Жанейро. Він бажав, щоб цей центр став знаком заохочення до всіх сімей, щоб у них панував дух «Пресвятої Родини з Назарету». Однак, не зважаючи на тогочасні зусилля, проект не вдалося здійснити, і до цієї думки у Ватикані повернулися щойно 2009 року, напередодні візиту Венедикта XVI до Святої Землі, залучивши до проекту також церковний рух «Оновлення у Святому Дусі». Після полагодження деталей з церковною та ізраїльською цивільною владою, затверджено проект, який представлено під час Всесвітньої зустрічі сімей у Мілані, що відбулася 2012 року. Для того, щоб надати проектові відповідну юридичну основу, у жовтні того ж року Папа Бенедикт XVI створив окрему фундацію, яку очолює згаданий пан Сальваторе Мартінес.

Президент Папської Ради у справах сім’ї розповів про завдання центру, яким буде: стати осередком родинної духовності, місцем приготування для душпастирства сімей та євангелізації в сім’ях, місцем вивчення родинного душпастирства, співпрацюючи з єпископськими конференціями та католицькими університетами в усьому світі. Крім того, центр надаватиме матеріальну підтримку сім’ям, зокрема, у святій землі, які зазнають труднощів.

Далі доктор Сальваторе Мартінес представив діяльність Фундації та детально описав проект спорудження Міжнародного Центру Сім’ї, який буде споруджений поблизу базиліки Благовіщення в Назареті, на теренах, які є власністю Святого Престолу. Він складатиметься з храму, аудиторії, дієцезального душпастирського центру, навчальних приміщень та житлових приміщень, як також готелю, призначеного приймати сім’ї з усього світу.

Джерело: Радіо Ватикан