Апостольська Столиця: з наркотиками не можна боротися шляхом їх легалізації
  • Нед, 24/04/2016 - 19:51

Сім'я відіграє життєво важливу роль в боротьбі з наркотиками, які неможливо перемогти за допомогою їх легалізації. Про це заявив постійний спостерігач від Апостольського Престолу при ООН монс. Бернардіто Ауса.

Днями ватиканський прелат виступив на 30-ій спеціальній сесії Генеральної асамблеї, що проходила в Нью-Йорку і присвяченій проблемі наркотиків. Метою зустрічі була розробка загального напрямку і глобальних політичних пріоритетів щодо проблеми наркотиків на найближчі десятиліття.

У своїй промові монс. Ауса підтвердив рішуче неприйняття Апостольським Престолом курсу легалізації наркотиків, поширення яких, за словами Папи Франциска, не є  вирішенням проблеми, а її причиною.

«Апостольська Столиця, - зазначив ватиканський постійний спостерігач, - незмінно буде наполягати на важливій ролі сім'ї в стратегіях профілактики, лікування, реабілітації та реінтеграції». Діти, які ростуть в сім'ях, які дійсно піклуються про них, «як правило, отримують необхідне виховання, щоб відповісти «ні» незаконному обігу наркотиків».

На жаль, навіть деякі люди з благополучних сімей можуть стати жертвами зловживання наркотиками. «Ці люди, - сказав архієпископ, - потребують підтримки та піклування з боку своїх сімей і громад», в тому числі «ефективного та доступного медичного та соціального захисту». В цьому відношенні, заявив прелат, важливо не ставити в один ряд споживачів, перевізників та торговців наркотиками: «Не всі злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків, мають однакову вагу», а «непропорційні заходи не сприяють реабілітації наркоманів».

Проблема наркотиків і пов'язані з нею біди позначаються на всьому світі. Отже, підкреслив на завершення промови монс. Ауса, в боротьбі з наркотиками необхідно «міжнародне співробітництво з метою розробки комплексної та виваженої стратегії».