Апостольський Престіл проведе конференцію про дорослі стовбурові клітини
  • Пон, 05/11/2012 - 00:00

Наступного року Папська рада з культури і Фонд дослідження дорослих стовбурових клітин проведуть Другу міжнародну конференцію з обговорення технологій регенеративної медицини та її наслідків для культури, етики і віри. Отець Томаш Трафни, керівник відділу науки і віри в Папській раді, сказав, що вона підтримала проведення форуму, оскільки місія цієї ватиканської дикастерії полягає у вивченні культурного впливу нових досліджень, щоб запропонувати "кращі інструменти для пастирської опіки" і "сприяти розумінню культурних змін" .

 

Доктор Робін Сміт, глава американського Фонду дослідження дорослих стовбурових клітин, заявив, що конференція має на меті звернути увагу всіх верств суспільства на потенціал дорослих стовбурових клітин в лікуванні хронічних захворювань. На його думку, форум стане "справжнім міжнародним діалогом" по регенеративній медицині та зв'язку між науковими відкриттями, вірою, культурою та етикою.

 

Тема Другої міжнародної конференції: "Регенеративна медицина - фундаментальне зрушення в галузі науки і культури". Вона пройде у Ватикані 11-13 квітня 2013 року. Форум покликаний сприяти діалогу між дослідниками, медиками, благодійниками, релігійними лідерами і політиками з метою виявлення сфер, яким може допомогти розвиток терапії дорослими стовбуровими клітинами. На конференції виступлять провідні фахівці в цій області, в тому числі з боку Апостольського Престолу.

 

Технології, засновані на дорослих стовбурових клітинах, допомагають в лікуванні раку, травматичних ушкоджень головного мозку і хронічних захворювань. На відміну від ембріональних стовбурових клітин, вони не є результатом знищення людських ембріонів.

 

Отець Трафни повідомив, що досягнення регенеративної медицини викликають "великий інтерес" Ватикану, так як їх наслідком є "глибокі культурні перетворення» в охороні здоров'я, економіці і правовій сфері.

 

За матеріалами: radiovaticana.va