Апостольський Адміністратор Естонії: Ввіряймо візит Папи Пречистій Діві
  • Суб, 18/08/2018 - 11:08

Апостольський Адміністратор Естонії єпископ Філіп Журдан заохочує вірних численно прибути на події за участю Папи, який відвідуватиме країну у вересні, а також молитися і постити в наміренні успішності цього візиту.

Країни Балтії готуються до візиту Святішого Отця, який від 22 до 25 вересня почергово відвідає Литву, Латвію та Естонію. Нещодавно єпископ Філіп Журдан, Апостольський Адміністратор Естонії, звернувся до католиків країни з посланням, заохочуючи молитися за те, щоб ці відвідини принесли рясні плоди і складаючи подяку тим, які беруть участь в організації візиту.

Приготування з любов’ю

«Кожна велика подія складається з тисяч деталей, і, в дійсності, кожна маленька деталь має велике значення. Робімо все з любов’ю», – закликає ієрарх, додаючи: «Якщо бракує любові, то також найбільше завдання стає маловартісним, а з великою любов’ю найменша чинність стає вагомою».

Апостольський Адміністратор Естонії підкреслює важливість не лише матеріального, але й духовного приготування. Він нагадує про те, що протягом історії християни готувалися до великих подій «молячись і постячи». «Папський візит – це, без сумніву, важлива подія для католицької Церкви в Естонії і для кожного католика особисто. Дорогі брати й сестри, тепер, коли візит наближається, хочу попросити вас посилити приготування», – пише він та заохочує протягом серпня, місяця, позначеного святами на честь Пресвятої Богородиці, проказувати вервицю за успіх Папських відвідин, а також одного дня, наприклад, в суботу, 1 вересня, провести день посту в цьому ж наміренні.

Записатися на події за участю Папи

Ієрарх також закликає вірних якнайшвидше зареєструватися для участі в Святій Месі, яку Папа очолить на площі Свободи в Таллінні, та на його зустріч з молоддю в храмі святого Карла.