Апостольський Нунцій Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті в Одесі
  • Срд, 17/08/2016 - 09:41

У вівторок 16 серпня 2016 р. Б., парафію Св. Ап. Андрія Первозванного УГКЦ у м. Одесі відвідав Апостольський Нунцій в Україні – Його Високопреосвященство Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті.

Приїзд особливого гостя став історичною подією для Одеського екзархату та всієї одеської громади. Екзарх Одеського і Адміністратор Кримського екзархатів владика Михаїл (Бубній), разом з адміністратором храму, собором священиків та парафіянами, процесуально вітали Папського дипломата на церковному подвір’ї. Зі словом привітання до Апостольського нунція звернувся владика Михаїл, наголосивши: "для нас велика честь вітати такого високого гостя в нашій парафії, на Одеській землі, Ваша присутність сьогодні тут між нами є сповненням слів Святішого Отця Папи Франциска, який закликає пастирів Христових нести благу вість по-всіх куточках землі». Опісля молодь піднесла запашний коровай і квіти, як символ багатства нашої землі.

Великим Божим благословенням для парафіян була Архиєрейська Божественна Літургія за участю Архиєпископа Клаудіо та Преосвященного владики Михаїла.  

Апостольського Нунцій звернувся до парафіян у проповіді, наголосивши, що: «греко-католики східного обряду є частиною вселенської католицької Церкви. Як тіло потребує дві руки і два ока, так і католицька Церква потребує християн східного обряду, ними Вона збагачується, доповнюється та підкреслює вселенскість Христової Церкви».

Папський посол запевнив, що Папа Франциск близький до українців не тільки духовно та молитовно, але й зібрав значну фінансову підтримку для постраждалих в зоні АТО, адже Святіший Отець пам’ятає і дуже вболіває за український народ.

Після закінчення Богослужіння, екзарх Одеський подарував Архиєпископу Клаудіо Ґуджеротті картину одеської набережної, на згадку про відвідини цього портового міста, а від імені парафіян Папського представника вітала пані Ірена, підкресливши активну участь італійських архітекторів у розбудові Одеси. Молодь парафії зробила пам’ятне селфі з архієпископом.

Після візиту до Курії екзархату, Папський делегат відвідав Карітас Одеси УГКЦ, де о. Василь Колодчин познайомив гостя з діяльністю цієї організації. На запрошення о. Олександра Смеречинського, морського капелана, архієпископ Клаудіо завітав до каплиці морського апостоляту та благословив молоде покоління військово-морських сил України.