Апостольський Нунцій провів великопосні реколекції для молоді Київської архиєпархії
  • Срд, 28/02/2018 - 11:44

У днях 24-25 лютого 2018 року, у соборі Вишгородської Богородиці  УГКЦ міста Вишгород, відбулися великопосні молодіжні реколекції. Уділив духовних наук Апостольський Нунцій в Україні, Його Високопреосвященство Клаудіо Ґуджеротті.

Як повідомляють організатори, темою реколекцій була – молитва та її реальність у нашому житті. Перш за все нунцій наголосив, що молитва – це спілкування між двома особами, а саме між людиною і Богом. Друга наука давала відповідь на запитання «Хто для мене Бог?» та про молитву. Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті пояснив, що якщо ми сприймаємо Бога як гіпотезу, як гарну природу, чи як шамана, що виконує наші бажання, то до такого Бога ми не можемо молитись: «У християнстві Бог є особа. Це особа велика та гарна, яка хоче мене зустріти, яка мене створила…Якщо ми віримо, що Бог – це Той хто вірить, радіє, страждає з нами, тоді ми можемо до Нього молитись», – пояснив реколектант.

Нунцій також зауважив, що спілкуватися з Богом можемо через Біблію, яка є листом любові до кожного з нас. Він розповів, що ми часом зупиняємось, щоб роздумати про спілкування з Богом. Говоримо тоді: «Боже, я не знаю, що Тобі сказати. Я є порожній, не знаю як провадити ту розмову».  Бог тоді каже: «Ти ще не чуєш, але я вже до тебе промовив. Просто відповідай», – наголосив Архиєпископ.

За його словами другою нагодою для спілкування з Богом є молитва Церкви. Щоб розкрити її глибину, потрібно дійти до коріння Літургії.

Як розповідають учасники, у перервах між науками кожен міг піти на особисту розмову із Нунцієм, або ж на третій зустріч поставити йому своє питання. Після наук на молодь чекала праця в групах, Літургія, ігровий вечір  та нічні чування,  проведені братом Пахомієм, ЧСВВ.

Прес-служба Київської архиєпархії