Апостольський Нунцій у Грушеві: Марія відкрила тут двері майбутнього і ці двері більше ніколи не замкнуться
  • Пон, 15/05/2017 - 15:41

Про це 14 травня під час ювілейної прощі в Грушеві в привітальному слові сказав високопреосвященний Клавдіо Гуджеротті, апостольський нунцій в Україні.

Апостольський нунцій розповів про нещодавню зустріч з папою Франциском. "Я мав нагоду бачити Святішого Отця напередодні його від’їзду до Фатіми. І я знаю, що в своєму серці до Фатіми він повіз так само і Україну", - сказав високопреосвященний Клавдіо. Сто років тому в Фатімі Пресвята Богородиця попередила про жахливу діяльність диявола, яка мала розпочатись у світі. 

"Вона просила численних молитов і численні молитви були вимолені", сказав проповідник. Проте, за його словами, ще багато молитов треба піднести до Бога, бо диявол не є переможений до кінця. Ще не на всій території України є духовна весна. "Є ще українські землі, де продовжується зима, яка не знає кінця. Саме туди ми прикликаємо присутність Пресвятої Богородиці, Матері Надії", - додав Апостольський нунцій.

Проповідник висловив певність, що Пресвята Діва не полишить свій люд, після того як тридцять років тому відкрила у Грушеві двері майбутнього для українського народу. "Дякую вам за вашу вірність, дякую за те, що ви чекали й дочекались цієї весни. Дякую, що ви не дозволили собі замерзнути впродовж зими. Сьогодні на цих зелених полях найкращими квітами є ви - кивот Святого Духа – храм, у якому перебувають Тіло і Кров Господні, якими ви щойно запричастилися", - сказав високопреосвященний Клавдіо.

Нагадаємо, що 26 квітня 1987 року Божу в с. Грушів на Львівщині 12-річній дівчинці Марії Кізим на балконі місцевої церкви з'явилася Божа Мати. Подія швидко набула розголосу. Десятки тисяч людей з різних кутків тодішнього Радянського союзу почали прибувати до Грушева. Грушівське чудо ознаменувало вихід УГКЦ з підпілля, розвал Радянського союзу і незалежність Української держави. З нагоди 30-ліття події 14 травня 2017 року Божого відбулась проща до цього відпустового місця, яку очолив Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ.