Апостольський нунцій в Ірані: Папа слідкує за ситуацією і молиться за мир
  • Суб, 04/01/2020 - 15:01

Архиєпископ Лео Боккарді в телефонному інтерв’ю для «Радіо Ватикану – Vatican News» описує ситуацію в країні, наголошуючи на необхідності застосовувати лише «зброю» переговорів.

Загострення напруження між США та Іраном внаслідок загибелі однієї з ключових політично-військових фігур Ірану генерала Кассіма Сулеймані внаслідок американського авіарейду викликає занепокоєння Святого Престолу та Папи Франциска, який слідкує за розвитком ситуації та молиться за мир. Про це в інтерв’ю для «Радіо Ватикану – Vatican News» розповів архиєпископ Лео Боккарді, Апостольський нунцій в Ірані.

«Папа поінформований про те, що відбувається в усьому регіоні та в Ірані після вбивства генерала Сулеймані. Все це викликає занепокоєння та показує, наскільки важко будувати мир та вірити в мир. Добра політика повинна служити мирові, не лише в регіоні, але й в усьому світі», – зазначив ватиканський дипломат.

За його словами, необхідно понизити напруження, призвати всіх до переговорів та повірити в діалогу, пам’ятаючи про те, чого нас «завжди навчала історія», тобто, що «війна та зброя не є вирішенням проблем, які гнітять світ сьогодні». «Слід повірити в переговори. Слід повірити в діалог. Слід відмовитися від конфлікту та “озброїтися” іншими засобами, такими як справедливість і доба воля», – наголосив архиєпископ Боккарді.