ВІДЕО. Апостольський нунцій в Україні розповів для душпастирів Львівської архиєпархії про свої обов’язки та місію
  • Птн, 15/11/2013 - 22:01
В рамках засідань Інституту постійної формації духовенства Львівської архиєпархії 14 листопада 2013 р. відбулася зустріч священнослужителів з Високопреосвященним Архиєпископом Томасом (Едвардом) Ґаліксонном, Апостольським нунцієм в Україні.

Впродовж свого виступу Ватиканський дипломат розповів пресвітерам про особливості своєї праці на теренах України, місію та завдання, як посланця Апостольської столиці. Також у своїй доповіді промовець звернув увагу на питання екуменізму та співпраці з Церквами інших християнських конфесій і вказав на особливу роль УГКЦ серед Вселенської Церкви.
 

Насамкінець, відповідаючи на запитання слухачів, Архиєпископ поділився своїм особистим досвідом, враженнями та труднощами, які виникають у служінні, як Апостольського нунція не лише в Україні, а й в інших країнах де служив владика Томас.
 
По завершенні першої частини засідання, о. Володимир Ольшанецький, адміністратор парафії Всіх святих українського народу (м. Львів, вул.. С. Петлюри, 32) в другій частині зустрічі розповів про річне пасторальне планування на прикладі довіреної йому парафії.
 

Наостанок, було повідомлено, що наступна зустріч Інституту постійної формації духовенства відбудеться 26 грудня. Доповідачем на ній буде Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua