Апостольський нунцій в Україні відвідав парафію Святої Анни у Вишневому
  • Пон, 23/12/2013 - 12:51

22 грудня парафія Святої Анни у м. Вишневому відзначала храмовий празник. Цього року у вишнівських парафіян був особливо радісний настрій, адже до них завітав Апостольський нунцій в Україні - Архиєпископ Томас Галліксон. Високодостойного гостя зустрічала парафіяльна громада та заступник міського голови Сергій Пишний.

"Для нас велика честь вітати такого високого гостя в нашій парафії, - сказав у своїй промові адміністратор вишнівської громади о. Володимир Мальчин. - Ми звикли бачити нунціїв на великих святкуваннях в архикатедральних соборах, але ваша присутність сьогодні тут між нами є сповненням слів Святішого Отця Папи Франциска, який закликає пастирів Христових нести благу вість на периферії. Тож щиро дякуємо вам, Високопреосвященніший владико, за вашу участь та підтримку, як рівно ж і сестрам служебницям, які, попри своє служіння в Апостольській нунціатурі, активно займаються катехизацією наших дітей у Вишневому".

Архиєпископ Галліксон очолив Божественну Літургію в співслужінні з духовенством Київського та Вишгородського протопресвітерств, а наприкінці Служби представник Святішого Отця в Україні уділив усім присутнім апостольське благословення, звертаючись до громади такими словами: "Маю велику радість цієї неділі відзначати з вами храмовий празник на честь святої Анни. Як католики візантійського обряду, ви занурені у світ святих, які відкривають шлях до розуміння великих таємниць нашої віри. Сьогодні свята Анна допомагає нам збагнути велику таємницю Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці та заохочує нас, дорослих і батьків, жертвувати собою заради того, щоб дарувати новому поколінню здорове та надійне середовище, що дозволятиме нашим дітям зростати віруючими та святими".

Після Богослужіння діти парафії під проводом парафіянки храму Оксани Калюс представили святкову програму. Окрасою свята став виступ київського хору "Аскольд" з парафії Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі. Закінчилося святкування спільною трапезою.

 

Прес-служба парафії Святої Анни

Джерело: http://news.ugcc.org.ua