Апостольський нунцій завітав до студентів Військово-морських сил НУ "ОМА"
  • Срд, 24/05/2017 - 16:45

22 травня 2017 року, до Інституту Військово-Морських Сил НУ "ОМА" завітав римо-католицький архієпископ, ватиканський дипломат, Апостольський Нунцій в Україні Клаудіо Гуджеротті.

Клаудіо Гуджеротті найбільше акцентував увагу на так дуже потрібній допомозі для постраждалих людей на Сході України. Це ті речі, які найбільш важливі на цей період часу.

"Моряки - шукачі ідентичності"- наголосив Папський Нунці, а тим паче військові моряки. "Ніколи не дозволяйте бути рабами думки інших про вас"- ще одна цікава цитата архієпископа. Як то кажуть, люди набагато більше стурбовані тим, що ви думаєте про них.

Поставив наголос архієпископ і на тому, що кожна людина є образом Божим: "Бідний ти чи багатий, чи ти є впливова людина, чи навпаки, усі в Божих очах однаково важливі". Тому ми, українці, повинні триматись, допомагати та підтримувати ближнього, особливо в такий важкий для України час.

"Сьогодні ми живемо в світі не зовсім дисциплінованому, де основне слово це: я робитиму те, що мені подобається. Через дисципліну, ти стаєш більш здібним отримати те, чого хочеш". Тому Апостольський Нунцій в Україні призиває бути чистим зсередини, усміхненими ззовні, милосердними та добрими один до одного! "Я не маю зброї, не маю бізнес, але я маю силу думки".

Лекцію відвідали курсанти Інституту Військово-Морських Сил НУ "ОМА" та вихованці Військово-Морського ліцею. Це неочікувана та приємна зустріч, надихнула та залишила яскраві емоції, теплоту, надала такий жаданий, але на превеликий жаль швидкоплинний спокій, з надією що все буде добре. 

Архієпископа Клаудіо Гуджеротті під час візиту до Інституту Військово-Морських Сил НУ "ОМА" супроводжував о. Олександр Смеречинський - військово-морський капелан.

Ми дякуємо за таку блискучу, конструктивну, змістовну бесіду та запрошуємо в гості ще не один раз таких шановних гостей!

"Є певні речі, що нас єднають, ви, як і я, також маєте мету в своєму житті"- зазначив Клаудіо Гуджеротті.

 

Прес-служба Одеського екзархату УГКЦ

Матеріали: Войнова Елліна

Інститут Військово-Морських Сил НУ "ОМА"