Апостольський Нунцій зустрівся з Прем'єр-міністром України
  • Срд, 10/11/2021 - 12:50

Зустріч архиєпископа Вісвальдаса Кульбокаса з Денисом Шмигалем відбулась у вівторок, 9 листопада. 

Під час зустрічі обговорювалось питання повернення костелу св. Миколая парафіяльній спільноті у Києві. Прем'єр-міністр запевнив Апостольського Нунція у швидкому вирішенні даної кризової ситуації.  


Очільник Уряду привітав архиєпископа з призначенням на посаду. «Сподіваюсь, Ваше призначення зміцнить нашу культурну співпрацю та дасть більше розуміння про Україну й українців, про агресію з боку РФ й проблеми, спричинені окупацією українських територій. Для нас важливо показати Україну й продемонструвати, що ми відкриті до співпраці в різних напрямках», — відзначив Денис Шмигаль, повідомляє Католицький медіа-центр з посиланням на Урядовий портал.

Прем’єр-міністр зауважив, що цього року мав дуже конструктивну й теплу зустріч із Його Святістю Папою Франциском, з яким обговорив практичні питання. Глава Уряду висловив впевненість, що співпраця між Україною та Святим Престолом розвиватиметься й надалі.

Нагадуємо, під час зустрічі з заступником міністра закордонних справ, що відбулась 2 листопада, також обговорювалось питання повернення костелу вірянам.