Апостольський Престіл на міжнародній конференції з туберкульозу
  • Суб, 05/07/2014 - 11:44

Представник Апостольського Престолу виступив на міжнародній конференції, присвяченій проблемам лікування туберкульозу. Архиєпископ Зигмунт Зімовські, голова Папської ради душпастирства працівників сфери охорони здоров'я, закликав до розвитку глобальної стратегії боротьби з цією хворобою. Форум під назвою: "На шляху до ліквідації туберкульозу в країнах з низьким рівнем захворюваності" проходить 4-5 липня 2014 р. в Римі. Захід організовано Всесвітньою організацією охорони здоров'я та Європейським респіраторним співтовариством.

Ватиканський єрарх вважає, що немає причин для припинення боротьби з туберкульозом, незважаючи на значні успіхи останніх десятиліть. Він нагадав, що в 1995-2012 роках було врятовано 22 млн. людей, інфікованих туберкульозом. Незважаючи на це, за оцінками, тільки в 2012 р. випадків захворювання було 8,6 млн. і 1,3 млн. осіб померли від цієї хвороби. Архиєпископ Зімовські зазначив, що туберкульоз є захворюванням, яке передається в першу чергу найбіднішим і найбільш уразливим - жінкам, дітям та людям зі СНІДом. Саме тому існує потреба у глобальній стратегії боротьби з цією смертельною хворобою.

Голова Папської ради душпастирства працівників сфери охорони здоров'я запевнив, що католицькі заклади охорони здоров'я прагнуть бути важливим партнером у наданні лікування туберкульозу для всіх, хто потребує допомоги.