Апостольський Престіл нагадав в ООН про існуючі міжнародні проблеми
  • Чтв, 23/10/2014 - 01:40

Апостольський Престіл минулими днями висловив свою думку і занепокоєння щодо деяких міжнародних проблем. Це сталося під час дискусій та засідань в рамках 69-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Архиєпископ Бернардіто Аус нагадав, що майже 3 мільйони дітей були вбиті і 6 мільйонів покалічено в результаті збройних конфліктів. Під час дискусії на тему прав дітей, представник Апостольського Престолу відзначив прогрес у боротьбі з дитячою смертністю, але зауважив, що ці зусилля підриваються черговими конфліктами. В багатьох місцях діти стають жертвами голоду, відсутності медичного обслуговування, торгівлі людьми, сексуальної експлуатації, вербування в армію і примусової праці. Єрарх запевнив у підтримці ініціатив на користь прав дітей з боку Апостольського Престолу та висловив задоволення у зв'язку з присудженням Нобелівської премії миру цього року тим, хто займається захистом дітей.

Архиєпископ Аус взяв участь також в іншій дискусії, присвяченій захисту специфіки та культури корінних народів. Він нагадав про їх права на розвиток у відповідності зі своїми традиційними цінностямии і підкреслив, що це не може ігноруватися в умовах глобалізації, індустріалізації та урбанізації. Сьогодні в світі проживає більше 370 мільйонів представників корінних народів в 90 країнах. Ватиканський дипломат зазначив, що всі ініціативи, які їх стосуються, повинні керуватися повагою до їхньої самобутності та культури, в тому числі релігійних переконань.

Ще однією темою, яку підняв представник Апостольського Престолу на форумі ООН, стало проблема крайньої бідності та забезпечення збалансованого підходу до вирішення екологічних проблем. Під час засідання комітету у справах сталого розвитку та глобального захисту, він висловив переконання, що країни з високим ступенем технологічного розвитку мають великі можливості пом'якшити негативні наслідки екологічної кризи, від якого страждають в основному бідні країни. Єрарх вважає останнє парадоксальним і несправедливим. Апостольський Престіл переконаний, що зміна клімату є не лише питанням захисту навколишнього середовища, а й проблемою справедливості і морального імперативу. Архиєпископ зазначив, що людство вступило з навколишнім середовищем в "моральний заповіт", згідно з яким всі країни і всі люди повинні співпрацювати між собою, щоб зробити його здоровим місцем для життя нинішнього і майбутніх поколінь.