Апостольський Престіл: припинити мовчання про ганебну виразку сучасного рабства
  • Чтв, 11/09/2014 - 16:16

Апостольський  Престіл закликає припинити мовчання про ганебну виразку сучасного рабства. Постійний спостерігач Апостольського Престолу при ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, архиєпископ Сільвано Томмазі, виступаючи на 27-й сесії Ради з прав людини, вказав на нагальність вирішення саме цієї проблеми. Ватиканський дипломат нагадав міжнародній спільноті про "шокуючі форми сучасного рабства", які сьогодні існують в світі. На його думку, терміново потрібно відповісти на новий виклик: масові викрадення і торгівлю дівчатами ісламськими терористами в Нігерії та Іраку. Близько 250 тис. дітей примушені до участі в бойових діях і використовуються в якості "живого щита" в перших лініях збройних конфліктів. Ще близько 5,7 млн​​. дітей примушують до роботи або недобровільних шлюбів. Все це, за словами архиєпископа Томмазі, є "відкритою раною на тілі суспільства".

На думку представника Апостольського Престолу, щоб протистояти подібним зловживанням та злочинам необхідно збільшити зусилля в боротьбі з бідністю, безробіттям і неграмотністю. "Міжнародне співтовариство вже розвинуло і намагається реалізовувати численні конвенції та міжнародні угоди проти сучасних форм рабства", але Апостольський Престіл вважає, "що ці заходи не повністю відповідають своїм цілям, якщо водночас не надихаються широкою політичної волею та участю всіх членів суспільства", сказав він.

Архиєпископ Томмазі нагадав про численні порушення прав людини в зонах військових дій і закликав міжнародне співтовариство відповідати на них "не тільки словами", але також "покладаючи кінець" цим конфліктам і "злочинам проти людства". Не залишилася без уваги ватиканського дипломата і проблема переслідування за релігійними мотивами в різних частинах планети.