Апостольський Престіл закликав прийняти гуманітарно орієнтований Договір про торгівлю зброєю
  • Срд, 27/03/2013 - 13:41

Цими днями в Нью-Йорку відбудеться заключна конференція ООН на тему Договору про торгівлю зброєю. Постійний спостерігач Апостольського Престолу при організації Архиєпископ Френсіс Чулікат настійно закликав делегації працювати разом, усвідомлюючи історичність підписання договору. Ватиканський дипломат звернув увагу, що документ повинен бути ефективною і надійною базою для реального і довгострокового виконання бажання людей жити в більш надійному і безпечному світі.

Апостольський Престіл вважає, що міжнародна система торгівлі зброєю повинна забезпечувати надійний захист від передачі зброї в країни, де така зброя використовується проти цивільного населення при порушенні міжнародних гуманітарних законів про права людини. Крім того, представник Апостольського Престолу закликав делегації до переорієнтації регулювання торгівлі зброєю з обліку чисто економічних інтересів на турботу щодо захисту людського життя і сім'ї.

Апостольський Престіл застеріг від включення в Договір терміна «гендерне насильство», оскільки з нього випливає ризик виключення величезної кількості жертв збройного насильства з захисту за Договором.

Заключну конференцію Організації Об'єднаних Націй по Договору про торгівлю зброєю планується закінчити 28 березня.

За матеріалами: radiovaticana.va