Аргентина: беатифікація священика "по серцю Христовому"
  • Суб, 14/09/2013 - 21:04

14 вересня в Аргентині відбулася беатифікація отця Хосе Габріеля Брачера, священика що жив на рубежі XIX - XX ст. Керуючись духовністю св. Ігнатія Лойоли, він повністю присвятив своє життя служінню бідним, живучи в бідності та фізичних стражданнях, був пастирем "по серцю Христовому", як його назвав Папа Франциск і характеризувався "святістю простих", яка після смерті привела його до слави, ніколи не шуканої за життя. Літургію, під час якої о. Брачера був піднесений до слави вівтаря, від імені Понтифіка очолив кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації з канонізації святих. В інтерв'ю Радіо Ватикану кардинал розповів про особу нового блаженного.

"Він був священиком, який повністю присвятив себе добру і освяченню віруючих, особливо найбільш потребуючих. Незважаючи на те, що він закінчив Кардобський університет з титулом магістра філософії, його мова завжди залишалася простою, він не підбирав високих слів, а користувався локальними, що належали лексиці місцевого населення і легко розумілися усіма. Його проповіді зворушувало серце, навертали навіть найзапекліших грішників", − зазначив кардинал.

Кардинал Амато розповів, що коли у Кордобі вибухнула епідемія холери, о. Брачера був "у перших рядах", допомагаючи хворим. Він переміщався на коні від одного містечка до іншого, коли бачив, що хтось вимагав його допомоги − духовної або фізичної. Своїми власними руками і за допомогою віруючих він будував храми, каплиці, школи, прокладав гірські дороги, сприяючи загальному розвитку регіону. Але в першу чергу сприяв поширенню віри, спираючись на приклад св. Ігнатія Лойоли.

"Брачера був переконаний, що духовні вправи ефективні для передачі світла правди Божої й підходять для тріумфу благодаті в найбільш неспокійних серцях", − зазначив кардинал Амато. Він розповів, що перед смертю о. Брачера сильно захворів, в результаті чого навіть втратив слух і зір. Його останніми словами були: "Тепер я готовий до подорожі".

За матеріалами http://be.radiovaticana.va