Аргентинський єпископ: Папа Франциск завжди перемагав ідеологію Євангелієм
  • Суб, 13/04/2013 - 14:47

Людиною діалогу і проникливого розуму назвав Папу Франциска його колишній найближчий співробітник, допоміжний єпископ Архиєпархії Буенос-Айреса,  Едуард Харачіа Гарсія, який знає Понтифіка вже впродовж 20 років.

Він зазначив, що Святіший Отець завжди хоче бути впевнений у правильності свого рішення, тому вивчає проблему, намагається вести щирий діалог, слухати, радитися, бути повністю поінформованим.

"Він не дає готових рішень, але змушує думати і супроводжує в їх пошуку", – підтвердив єпископ. Під час свого служіння на посаді Архиєпископа Буенос-Айреса кардинал Бергольйо "був однаково близький до священиків, монахів, мирян", – додав він.

Єрарх вважає, що не треба очікувати від Папи якоїсь ідеалізації або піднесення бідності. Він зізнався, що  Святіший Отець завжди приділяв увагу проблемі бідності та її наслідків, але ніколи не ставив її "на п'єдестал". Він прагнув пробудити ініціативу, вчив ставитися до бідних з повагою, але в той же час застерігав від створення соціальних гетто або якоїсь особливої "еклезіології бідних". Єпископ Гарсія зазначив, що Франциск перемагав будь-які ідеології Євангелієм.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va