Аргентинський Нобелівський лауреат на аудієнції в Папи
  • Чтв, 21/03/2013 - 17:53

Папа Франциск прийняв у четвер у Ватикані лауреата Мирної Нагороди Нобеля, аргентинського правозахисника Адольфо Переза Ескуівела, який обороняє Папу проти звинувачень у співпраці з військовою диктатурою, яка колись керувала в Аргентині.

Після приватної зустрічі п.Ескуівел сказав журналістам, що Папа Бергольйо «не мав нічого спільного з військовою диктатурою, не був її спільником». Щодо часів військової диктатури на переломі 70 і 80-тих років, то лауреат зазначив, що теперішній Папа «не проводив битви», але займався «тихою дипломатією» щодо ув’язнених осіб. Звинувачення на адресу Понтифіка п.Екскуівел назвав «великою помилкою».

Щодо своєї розмови з Франциском, то аргентинський правоохоронець зазначив, що однією з її тем були права людини: «Папа сказав мені, що шукає правди, справедливості та компенсації». За словами співрозмовника, новий єпископ Риму вважає, що прав людини не можна обмежувати до контексту насилля диктатур, але їх треба сприймати через призму «біди, середовища, життя народів».

За матеріалами: wiara.pl