Археологи повідомили про виявлення міста Авраама
  • Нед, 18/08/2013 - 21:31

Втрачене місто бронзової доби, в якому міг жити праотець Авраам, виявлене поблизу міста Кіліс на півдні Туреччини. Про це заявив керівник археологічних розкопок професор Атілла Енгін з Республіканського університету, пише cursorinfo.co.il.

«Відповідно до папірусу залізної доби, знайдене тут втрачене місто було тим містом, де жив пророк Авраам. Це відкриття є великим внеском для регіону і для туризму в країні », - цитує слова професора турецьке видання Hurriyet Daily News. На який саме документ посилається Енгін, де він був виявлений і про що в ньому йдеться, з повідомлення не зрозуміло. Результати роботи археологів не опубліковані в рецензованих міжнародних журналах.

Крім зв'язку виявленого міста з біблійним пророком, Енгін розповів про знахідку в тому самому місці з 134 срібних монет. За словами вченого, вони належали «скарбниці Олександра Великого».

Розкопки на місці, що отримало назву курган Oylum tumulus, проводилися протягом трьох сезонів. Тут, за словами Енгіна, були знайдені клинописні таблички і печатки хетитських царів. Документи, що належать до періоду приблизно 3000 року до Р.Х., говорять про важливість місця і про те, що воно, можливо, було столицею. Вчені вважають, що місце відповідає древньому місту Улліс, але не беруться це стверджувати до виявлення додаткових артефактів.

Праотець Авраам - перший з трьох патріархів, що жили після всесвітнього потопу. Відповідно до Книги Буття, він з родиною залишив свій будинок у Месопотамії і відправився в Ханаан. Деякі історики вважають, що розповідь про переселення в Ханаан може відображати активну міграцію західно-семітських племен в Юдею, яка відбувалася на початку другого тисячоліття до Р.Х.

За матеріалами www.cnlnews.tv