Археологи: Содом і Гоморру буквально знищив вогонь та сірка, що падали з неба
  • Чтв, 13/12/2018 - 19:03

Група археологів та науковців зазначають, що знайшли переконливі докази того, що регіон, де існували міста Содом і Гоморра, був насправді зруйнований метеоритом, що вибухнув в небі, розкинувши на землю частинки високої температури, піднявши температуру до тисяч градусів. Така версія науковців підтверджує дані, що містяться у книзі буття Старого Завіту.

Відповідно до їхньої теорії, метеорит вибухнув із силою десяти мегатонних атомних бомб на висоті близько одного кілометра над північно-східною частиною Мертвого Моря, знищивши усе населення в радіусі 25 кілометрів.

Дослідники представили свою знахідку в листопаді на щорічній зустрічі Американської школи східних досліджень, а теорію розвивали від 2015 року. Вони вважають, що докази від радіокарбонного обчислення показують, що на цій території процвітала цивілізація впродовж близько двох тисячоліть, до близько 1700 року до Христа, а потім болотно-цегляні стіни зникають, залишивши лише кам'яні основи.

Двоє дослідників вважають, що внаслідок вибуху на землю в цьому регіоні падала платина, а також розплавлена лава, джерелом яких був метеорит, враховуючи те, що платина у великій концентрації знаходиться в метеоритах, а не на Землі.

За підрахунками дослідників, від 40 до 60 тисяч людей, що населяли цей регіон, були вбиті, а територія площею 500 км.кв. була ненаселеною впродовж 600-700 років. Вони вважають, що ця територія була позбавлена верхнього шару ґрунту, а сіль з Мертвого моря була розкидана по всій території, зруйнувавши родючість землі, інформує LifeSiteNews.