Археологи виявили місце поховання святого Степана Первомученика
  • Втр, 25/11/2014 - 00:42

Палестинський археолог Салах Хуссейн аль-Худеллія, який очолює групу археологів на розкопках в районі Хірбет Ель-Тірех (у двох кілометрах від міста Рамалла), підтвердив, що вони виявили сліди, які дозволяють ідентифікувати цю археологічну територію як місце поховання святого Степана Первомученика.

Пошуки проводилися спільно палестинськими та ізраїльськими археологами. Розкопки є частиною проекту університету Аль-Кудс і зосереджені навколо залишків обширного візантійського комплексу, що включає в себе церкву і монастир. В одній з досліджуваних точок - як пояснив археолог місцевим ЗМІ - вчені натрапили на напис, що вказує, що ця церква була побудована в честь «апостола і архидиякона святого Степана Первомученика, похованого в 35 році після Різдва Христового».

Університетський проект дозволяє продовжити дослідження протягом найближчих п'яти років. Значна частина археологічної території належить греко-православному Патріархату Єрусалиму. Цілком ймовірно, це місце буде включено в маршрути паломництв на Святу Землю.