Археологи визначили місцезнаходження землі Гадаринської
  • Нед, 20/12/2015 - 11:16

Ізраїльські археологи виявили під час розкопок на місці стародавнього міста Курсі на східному березі озера Кінерет, яке відоме в Біблії як "Галілейське море", 1500-річну мармурову плиту з написами на івриті, що, на думку дослідників, говорить про те, що в біблійні часи тут жили єврейські і ранньохристиянські громади.

"Це велика рідкість - виявити на східних берегах Галілейського моря докази єврейської присутності. До цього часу у нас не було доказів того, що в ту епоху євреї жили на інших берегах озера", - сказав один з керівників розкопок Міхаль Артцис.

На знайденій під час розкопок у стародавньому місті плиті вчені виявили написи, які, можливо, пов'язані з Дівою Марією. Це навело вчених на думку, що на східному березі озера могли бути або єврейські, або християнські громади. До цього вважалося, що вони розташовувалися лише на західному березі водойми.

Курсі - стародавнє місто в Ізраїлі, від якого зараз залишилися руїни великого візантійського монастиря, що проіснувало тут аж до вторгнення арабських армій у VII столітті. У VIII столітті місто було зруйноване землетрусом. В даний час на цьому місці розташований Ізраїльський національний парк.

Згадка про дану місцевість є в Євангелії, коли Ісус Христос зустрів чоловіка "з країни Гадаринської", одержимого безліччю бісів. Після вигнання бісів (вони увійшли в стадо свиней, а ті кинулися з прірви в озеро) він увірував в Ісуса Христа і, як каже Євангеліє, почав проповідувати вчення у своїй країні.