Археологи вважають, що знайшли посудини з весілля в Кані
  • Срд, 23/08/2017 - 16:41

Ви пам’ятаєте історію першого чуда, зробленого Ісусом, коли він перетворив воду на вино на весільному бенкеті в Кані Галілейській? Це чудо записано в Івана 2: 1-11. Нещодавно археологи виявили посудини, які, ймовірно, містили воду (і вино) з весільного бенкету. Про це повідомляє CNLNews.

Згідно з даними видання Christian Today, археологічна команда спільно з ізраїльським управлінням з питань старожитностей (IAA) розкопали кар'єр, який використовувався для виробництва кам'яних контейнерів за часів римської епохи. Кар'єр розташований в Рейні, в Нижній Галілеї.

Археологи виявили, що в печері, де добували камінь для посудин, містилися тисячі кам'яних посудин, включаючи горнятка, чаші і різні інші ємності.

Археологи вважають, що цей кар'єр, можливо, був місцем, де були зроблені посудини, в яких наливали воду і вино на весіллі в Кані, тому що кар'єр розташована на південь від сучасного села Кафр-Канна, яка, як вважають, розташовується на території стародавньої Кани Галілейської. Крім того, археологи вважають, що євреї, зокрема, використовували посудини з вапняку з релігійних міркувань.

Директор IAA доктор Йонатан Адлер пояснив: «У давні часи велика частина посуду, кухонних горщиків і банок для зберігання була виготовлена з кераміки. Однак в першому столітті нашої ери євреї всієі Юдеї та Галілеї також використовували посуд і посудини для зберігання, виготовлені з м'якого вапняку.

За давнім єврейським ритуальному праву, посудини, виготовлені з кераміки, легко стають нечистими і повинні бути розбиті. З іншого боку, камінь вважався матеріалом, який ніколи не може стати ритуально нечистим, і в результаті стародавні євреї почали виробляти деякі елементи посуду для повсякденного використання з каменю».