Археологи знайшли артефакти, які пов'язані з Ковчегом Завіту
  • Птн, 21/07/2017 - 08:38

Археологи знайшли на місці біблійного поселення Шіло на західному березі річки Йордан кілька артефактів, які допоможуть їм у пошуках знаменитої скинії, в якій зберігався Ковчег Заповіту, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Як повідомляє The Times of Israel, вчені розкопали дві з чотирьох ділянок, на яких може перебувати знаменитий ковчег. За біблійними переказами, скрижалі з десятьма заповідями були передані Богом Мойсею на горі Синай. Протягом 349 років святиня зберігалася в Шіло.

В ході розкопок археологи виявили керамічні предмети, які могли використовуватися в скинії - спеціальному наметі, де зберігався ковчег. Радіовуглецевий аналіз показав, що вік артефактів становить приблизно 3200 років.

"Є люди, які розглядають Біблію, як ненадійне джерело. Ми ж вважаємо інакше. Ми сприймаємо Біблію як серйозний історичний документ", - пояснив глава археологічної експедиції Скот Стріплінг.

Виявлені знахідки, за його словами, "вже обнадіяли" фахівців в пошуках святині. При цьому, говорити про точне місцезнаходження ковчега, як зазначив учений, ще дуже рано. Сам Стріплінг заявив про намір десятиліттями проводити розкопки на цьому місці.

Серед можливих місць розташування скинії вчені називають ділянку, виявлену в 2006 році археологом Євгеном Архановичем. Тоді була розкопана невелика церква, побудована на дуже древньому фундаменті.