Археологи знайшли дорогий одяг рудокопів Копалень царя Соломона
  • Чтв, 29/06/2017 - 15:21

Нові археологічні знахідки змінили думку вчених з приводу статусу рудокопів на Копальнях царя Соломона.

Знайдені останнім часом шматочки розфарбованої тканини пролили світло на побут рудокопів, які добували мідь на копальнях в Тимні під Ейлатом. Ці шахти іноді називають копальнями царя Соломона.

Виявлені предмети відносяться до XII-X століть до Р.Х., тобто, в тому числі до періоду існування єдиного царства під владою царів Давида і Соломона, повідомила радіостанція «Решет Бет». У сухому кліматі Тимни добре збереглися органічні матеріали.

Знайдені тканини представляють собою шматки одягу, пофарбовані, в основному, синьою і червоною фарбою. Проведений аналіз показав, що фарбу добували з спеціально вирощуваних рослин, і це свідчить про високорозвинену індустрію виробництва тканин.

Крім цього, до цього часу вважалося, що на рудниках працювали бідняки, можливо, раби. Але виявлена кількість залишків розфарбованого одягу, який коштував в ті часи дуже дорого, вказує на високий соціальний статус рудокопів.

Це підтвердили і знайдені залишки продовольства, яке теж відзначалося високою якістю. Крім іншого, археологи знайшли кістки середземноморських риб.